Flux flyttar in i matbutikerna med två nya smaker

Nu finns Sveriges mest sålda fluorskölj i din matbutik, dessutom i två helt nya smaker: Flux Soft Mint för vuxna och Flux Junior Raspberry för barn. Flux ger starka tänder och motverkar karies. Många användare har efterfrågat Flux i butik och vi är glada att Flux nu finns att köpa i matbutiken. Två nya smaker har tagits fram. För vuxna finns Flux i mild mintsmak och barnen fluxar med hallon, en smak som de själva har valt. Liksom övriga Fluxprodukter är nya Soft Mint och Raspberry utvecklade i nära samarbete med svensk tandvård. De är helt utan alkohol och har en praktisk pump för perfekt daglig dosering.

Flux Soft Mint

Flux Soft Mint för vuxna och barn över 12 år har samma höga fluorhalt som vanliga Flux, 0,2 % Natriumfluorid (NaF). Den verkar kariesförebyggande på två sätt. Dels stärker den tandemaljen och blottlagda rotytor så att karies inte uppstår. Dels kan befintliga kariesangrepp utvecklas långsammare eller stanna upp. Flux ska användas som ett komplement till tandborstning två gånger/dag. Finns i flaska om 500 ml och en större om 1000 ml/flaska.

Flux Junior Raspberry

Flux Junior fluorskölj med hallonsmak har en fluorhalt på 0,05 % Natriumfluorid (NaF), speciellt anpassad för barn 6-12 år. Regelbunden användning av Flux fluorskölj stärker tandemaljen och förebygger karies. Flux Junior ska användas som ett komplement till tandborstning två gånger/dag. Innehåller 500 ml/flaska.

Var hittar jag nya Flux?

Från oktober finns nya Flux Soft Mint och Raspberry hos Ica, Willys, Hemköp, Tempo och Citygross samt många Tandvårdskliniker. Övriga Fluxprodukter finns på apotek och hos många tandvårdskliniker.

dvh_butikslogotyper